Välkommen till Rehab

Drop in-kö till fysioterapeut

Redegatan 1B (samma entré som vårdcentralen). Mån till fre kl 08-11

Gruppverksamheter

Vi erbjuder gruppverksamheter för mer information se nedan. 

 • KOL-skola
  KOL-skolan vänder sig till dig med diagnostiserad KOL som vill veta mer om din sjukdom och vad du själv kan göra för att må bättre. KOL-skolan är baserad på information från patientutbildningen av riksförbundet HjärtLung och hålls av personal på vårdcentralen och rehab. Skolan består av fyra lärotillfällen, ca 1,5 h med olika teman. När teoridelen av avslutad kommer du erbjudas träning i rehabs lokaler tillsammans med fysioterapeut under sex veckor.
  Innan skolan startar bör du träffa oss på rehab för en första bedömning av din gångförmåga och styrka, samma test kan därefter användas som del i en årskontroll. Önskar du delta bokar du tid på 031-299096 för mer information.

 • Artrosskola
  Artrosskolan vänder sig till dig med besvär från höft, knä eller hand. Innehållet följer Socialstyrelsens nationella riktlinjer vid grundbehandling av artros. Här får du den senaste informationen om forskning, förhållningssätt och behandling.  Artrosskolan är två tillfällen om 1,5 h. Önskar du delta vänligen kontakta oss på 031-299096 för mer information.

 • ReDO
  ReDO riktar sig till dig som upplever en obalans i din vardag och som vill arbeta med en förändring. Behandlingen ges i grupp om sex till åtta personer och gruppledaren är arbetsterapeut. Du lär dig mer om sambandet mellan aktivitet och hälsa, hälsofrämjande aktiviteter samt tid och aktivitet.
  Skolan är helt teoretisk, 1,5 timmar varje vecka under 10 veckor. Önskar du delta bokar du tid på 031-299096 för mer information.

 • Mediyoga

  MediYoga är en mjuk och andningscentrerad yogaform. Det kan ge effekt på olika besvär och tillstånd som exempelvis vid stress, långvariga ryggbesvär, utmattning, hjärtproblem och sömnstörningar. Andningen spelar en grundläggande roll. När vi är stressade andas vi snabbt och ytligt, när vi är lugna andas vi djupare, långsammare andetag. En medveten andning kan påverka hur vi mår.
  Yogapasset utförs långsamt och kontrollerat i främst sittande och liggande men kan anpassa till att utföras på stol.
  Önskar du delta vänligen kontakta oss på 031-299096 för mer information.

 • Avspänningsgrupp

 • Balansgrupp

  Kostnad för gruppbesök är 50 kr/tillfälle, frikort gäller