Vårdcentral Hängpilsgatan

Drop in-kö Hängpilsgatan

För dig som är listad på Wästerläkarna Hängpilsgatan. Drop in till läkare
Mån-tor kl 8-15 (Lunchstängt kl 12-13)
Fre kl 8-12

Sjuksköterskemottagning

Vi har både erfarna sjuksköterskor och distriktssköterskor som kan ge råd om sjukdom och hälsa samt skriva ut vissa läkemedel. De kan hjälpa till med såromläggningar, borttagning av stygn, injektioner samt bedömning av utslag och sår. De hjälper också till med utprovning och förskrivning av inkontinenshjälpmedel.

Vi har distriktssköterskor med specialistkompetens inom bland annat diabetes, astma/KOL, vaccination och blodtryck. Vi har också en specialutbildad sjuksköterska som kan skriva ut och följa upp FaR (Fysisk aktivitet på recept) och inkontinenssjuksköterska.

Drop in till sjuksköterska - måndag till fredag 8-11

Drop in-mottagningen till sjuksköterska är till för dig med ett enklare besvär som vill träffa en sjuksköterska utan att boka tid. Du kommer hit med exempelvis utslag, för blodtryckskontroll eller för att testa dig för könssjukdomar. Se listan nedan vilka besvär som passar att söka för.
Du kan söka för:

För övriga ärenden, eller för dig som hellre vill komma på en bokad tid är du välkommen att kontakta oss via telefon eller Wästerläkarna online för tidsbokning och rådgivning.

Inkontinensmottagning

Har du urinläckage vid hosta, skratt eller fysisk ansträngning? Eller hinner du inte alltid fram till toaletten i tid? Vid urin- eller tarminkontinens kan du träffa en specialutbildad sjuksköterska som gör utredningar.

Diabetesmottagning

Vi arbetar i team kring våra patienter med diabetes. Förutom din fasta läkare träffar du regelbundet vår specialutbildade diabetessköterska.

Vi deltar i det nationella diabetesregistret (NDR) för uppföljning av kvalitet och resultat.

Om du vill lära dig mer om diabetes rekommenderar vi följande länk:
Vårdguiden 1177 – Om diabetes typ II.

Astma/KOL-mottagning

Våra specialutbildade sköterskor inom astma, KOL och allergi kan hjälpa dig som har astma, KOL eller vid utredning av allergiska sjukdomar. Diagnos eller remiss krävs från våra läkare.

Om du vill lära dig mer om astma eller KOL rekommenderar vi följande länkar:
1177 Vårdguiden om astma samt om KOL.