Arbeta hos oss

Om Wästerläkarna

Wästerläkarna har drivit vårdcentral i Västra Göteborg sedan 1994, hösten 2017 startade vi ytterligare en vårdcentral och rehabenhet. Totalt har vi nu över 26 000 patienter!

Ägare är tre allmänläkare som alla arbetar i verksamheten. Vårt motto är “God vård när du behöver den”. Vi får högsta betyg av patienterna tack vare vår personal som alltid har fokus på kvalitet och tillgänglighet.

Vi har skräddarsytt primärvården för våra äldre patienter genom mottagningen 70+. Vi har en barnavårdscentral i vår verksamhet. Vår nyöppnade rehabenhet bedriver fysioterapi och arbetsterapi för alla åldersgrupper och diagnoser, både på individnivå och i grupp.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med obligatoriska kafferaster, korta beslutsvägar, kontinuerlig fortbildning och en plats i ett professionellt, beständigt och välkomnande team.

Lediga tjänster

Du är alltid välkommen att skicka en spontanansökan till oss på Wästerläkarna Hängpilsgatan, Redegatan och Rehab;  jobb@wasterlakarna.se

Vi söker en arbetsterapeut till vår Rehabenhet på Redegatan, för mer information se nedan.

Arbetsterapeut med neurokompetens

Vi söker nu en legitimerad arbetsterapeut som kommer att dela sin tid mellan neurovårdteamet och den ordinarie primärvårdsverksamheten då en av vara kollegor ska vara föräldraledig.

Tjänsten är ett vikariat på heltid som beräknas pågå från maj 2023 och fram till hösten 2024.

I neurovårdteamet ingår arbetsterapeut, fysioterapeut och logoped. Teamet har varit igång i cirka ett år.

Målgruppen är patienter med stroke, ny- eller återinsjuknade samt patienter med förvärvad hjärnskada eller neurologisk sjukdom som bedöms vara i behov av rehabilitering med neurovårdteamets specifika kompetens.

Vår rehabenhet bedriver arbetsterapi och fysioterapi för alla åldersgrupper och diagnoser, både på individnivå och i grupp.

Vi är i nuläget nio fysioterapeuter, fyra arbetsterapeuter, en logoped samt en administratör som arbetar på mottagningen

För att kunna möta de ökade behoven av rehabilitering jobbar vi kontinuerligt med att utveckla verksamheten.

Vi befinner oss i samma lokaler som vårdcentralen Wästerläkarna Redegatan och BVC och har därför ett nära samarbete med läkare och sjuksköterskor på enheten.

Både rehab och vårdcentralen är nyligen utbyggd.

Wästerläkarna har drivit vårdcentral i Västra Göteborg sedan 1994, hösten 2017 startade vi ytterligare en vårdcentral och då öppnades även en rehabenhet.

Totalt har vi nu över 27 000 listade patienter. Det är tre allmänläkare som alla arbetar i verksamheten som även äger verksamheten. Vårt motto är “God vård när du behöver den” och vi får högsta betyg av patienterna fler undersökningar i rad, tack vare vår personal som alltid har fokus på kvalitet och tillgänglighet.

Wästerläkarna är måna om sin personal och det är viktigt för företaget att alla ska trivas bra på jobbet.

Arbetsuppgifterna

Vi arbetar utifrån vårdval rehab, krav- och kvalitetsboken och med sedvanliga arbetsuppgifter för arbetsterapeuter i primärvård.

Arbetsuppgifterna består av, förutom neurovårdteamet, bland annat av handrehabilitering, bedömning och förskrivning av hjälpmedel, bedömning av bostadsanpassning och vardagsrevidering för personer med utmattning och stress.

Vi arbetar dels individuellt men utför även gruppbehandlingar och har skolor, såsom BOA, samt grupper för personer med stressrelaterad ohälsa, bla ReDo.

Vid behov utförs även teambesök tillsammans med fysioterapeut, läkare eller sjuksköterska.

Utprovning och förskrivning av hjälpmedel samt handledning av studenter ingår i arbetsuppgifterna. Hembesök görs vid behov.

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, har minst ett års klinisk erfarenhet inom neurorehabilitering samt vidareutbildning inom neurologi motsvarande med 15 HP samt har god kunskap och erfarenhet inom handrehabilitering och stressrelaterad ohälsa.

Det är önskvärt att du har kunskap och erfarenhet av hjälpmedelsförskrivning och bostadsanpassningsprocessen.

Vi värdesätter god samarbetsförmåga, flexibilitet och självständighet. Några års erfarenhet av arbete inom primärvård är meriterande.

 Vi använder datajournalsystemet Webdoc.

Maila din ansökan senast 15 mars till pia.ringius@wasterlakarna.se