Vårdcentral Redegatan

Drop in-kö Redegatan

För dig som är listad på Wästerläkarna Redegatan. Drop in till läkare Mån-tor kl 8-15 (Lunchstängt kl 12-13) Fre kl 8-12

Läkarmottagning

Drop in-mottagning

Drop in-mottagningen är till för dig som vill komma till doktorn utan att boka tid. Du kommer hit i första hand om du har en akut åkomma – till exempel infektion, sårskada eller akut smärta. 
Väntetiden på drop in kan variera. Du ser ungefär hur många som väntar just nu via ”väntometern” överst till höger på sidan. Efterfrågan styr hur många läkare som tjänstgör på drop in. Tänk på att komma i god tid (före klockan 11) för störst chans att hinna träffa läkare innan vi stänger för lunch. Ibland kan vi på grund av oväntad sjukdom i personal behöva begränsa mängden patienter vi tar in, du kan du få erbjudande om att först prata med en sjuksköterska som bedömer dina besvär.

Om du söker med ett ärende som inte är akut, till exempel för att få hjälp med symtom som pågått en tid vänligen kontakta oss för att boka en tid.

Vid förkylningssymtom får du ej komma in på vår vanliga mottagning, vänligen kontakta oss via telefon eller Wästerläkarna Online för rådgivning. 

Vid allvarliga symtom såsom svåra bröst- eller magsmärtor, eller vid misstanke om benbrott så ska du givetvis åka direkt till sjukhus eller ringa 112. Om du är osäker kan du ringa Sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177 dygnet runt.

Tidsbokat besök

Om du har en känd/kronisk sjukdom är det oftast bättre att boka en tid till din egen doktor. Välkommen då att kontakta oss på telefon 031-29 90 95 eller via Wästerläkarna online.

När vi har stängt

Om du blir akut sjuk kväll/helg/helgdag och inte kan vänta till nästa vardag – sök Jourcentralen Grimmered, men tänk på att det är bättre att vända sig till oss i första hand, för att få kontinuitet och uppföljning.

Nylistad

Wästerläkarna Redegatan har nått listningstak och har ej möjlighet att ta emot några nylistade patienter. 
Det finns ingen möjlighet att sätta upp sig på kö utan när det frigörs utrymme går det att lista sig via 1177 Vårdguidens e-tjänster (f.d. Mina vårdkontakter) – välj rätt mottagning: Wästerläkarna Redegatan!

Observera att möjligheten att söka på drop in-mottagningen är för våra listade patienter som varit på besök hos oss tidigare.

Vill du lista dig hos oss vill vi först träffa dig på ett bokat nybesök för att kunna ge dig bäst fortsatt vård, kontakta då mottagningen så får du hjälp med bokning.

Har du en pågående utredning eller sjukskrivning avråder vi dig att byta vårdcentral. Har du en kronisk medicinering se till att ha recept för minst 3 månader. Du måste då boka ett besök och låta en doktor läsa igenom dina gamla journaler innan besöket.