Vårdcentral Redegatan

Drop in-kö Redegatan

För dig som är listad på Wästerläkarna Redegatan. Drop in till läkare Mån-tor kl 8-15 (Lunchstängt kl 12-13) Fre kl 8-12

Sjuksköterskemottagning

Vi har både erfarna sjuksköterskor och distriktssköterskor. Våra sjuksköterskor kan ge råd om sjukdom och hälsa samt skriva ut vissa läkemedel. Distriktssköterskan kan hjälpa till med såromläggningar, borttagning av stygn, injektioner samt bedömning av utslag och sår. De hjälper också till med utprovning och förskrivning av inkontinenshjälpmedel.

Vi har distriktssköterskor med specialistkompetens inom bland annat diabetes, astma/KOL, vaccination och blodtryck. Vi har också en specialutbildad sjuksköterska som kan skriva ut och följa upp FaR (Fysisk aktivitet på recept). 

Alla besök måste förbokas. Kontakta din mottagning för att boka en tid eller för att få rådgivning.

Diabetesmottagning

Vi arbetar i team kring våra patienter med diabetes. Förutom din fasta läkare träffar du regelbundet vår specialutbildade diabetessköterska.

Vi deltar i det nationella diabetesregistret (NDR) för uppföljning av kvalitet och resultat.

Om du vill lära dig mer om diabetes rekommenderar vi följande länk:
Vårdguiden 1177 – Om diabetes typ II.

Astma/KOL-mottagning

Våra specialutbildade sköterskor inom astma, KOL och allergi kan hjälpa dig som har astma, KOL eller vid utredning av allergiska sjukdomar. Diagnos eller remiss krävs från våra läkare.

Om du vill lära dig mer om astma eller KOL rekommenderar vi följande länkar:
1177 Vårdguiden om astma samt om KOL.