Angående Coronavirusutbrottet:

Vi har öppet som vanligt men har infört kontroller vid entréerna för att undvika smittspridning på mottagningarna, ingen med luftvägssymtom eller oklar feber blir insläppt. Du som söker för andra åkommor kan känna dig trygg med att komma till oss. Har du infektionssymtom ring oss först för rådgivning, vid behov kommer du få en bokad tid i särskilt avskilda lokaler. Vi har också infört videobesök för dig som kan genomföra ditt besök vid video, kontakta oss för mer information. Tänk på att avboka ditt besök vid minsta infektionssymtom. Vid uteblivet besök utgår en avgift. Vid BVC-besök ber vi att syskon stannar hemma för att minska risken för smitta. Undvik att ta med medföljare på besök om det inte är strikt nödvändigt.

På denna sida hittar du mer information om corona, provtagning med mera.

Intyg

Vi utfärdar de flesta typer av intyg så som friskhetsintyg, körkortsintyg, adoptionsintyg med flera. Några av våra läkare kan också utfärda elektroniska sjöfolksintyg.

Sjukskrivning och andra intyg till Försäkringskassan ingår i sjukvård och täcks av din patientavgift. Övriga intyg bekostas inte med offentliga skattemedel utan betalas av dig som patient, eller ibland av ditt försäkringsbolag. Priserna kan variera mycket beroende på omfattning och eventuell provtagning, vissa intyg debiteras enligt timtaxa. Alla intyg debiteras efter taxa bestämd av Västra Götalandsregionen, du kan se prislistan här men den kan vara svårtolkad – kontakta mottagningen om du undrar vad just ditt intyg skulle kosta.

Boka gärna tid för intyg så slipper du vänta på vår Drop in.

Kontakta din mottagning för att boka en tid eller för att få rådgivning: Wästerläkarna Hängpilsgatan eller Wästerläkarna Redegatan.