Angående Coronavirusutbrottet:

Vi har öppet som vanligt men har infört kontroller vid entréerna för att undvika smittspridning på mottagningarna, ingen med luftvägssymtom eller oklar feber blir insläppt. Du som söker för andra åkommor kan känna dig trygg med att komma till oss.

Har du infektionssymtom ring oss först för rådgivning, vid behov kommer du få en bokad tid i särskilt avskilda lokaler.

Vi har också infört videobesök för dig som kan genomföra ditt besök vid video, kontakta oss för mer information.  

Tänk på att avboka ditt besök vid minsta infektionssymtom. Vid uteblivet besök utgår en avgift.

Vid BVC-besök ber vi att syskon stannar hemma för att minska risken för smitta. Undvik att ta med medföljare på besök om det inte är strikt nödvändigt.

Vid allmänna frågor om Covid-19, ring nationella informationsnumret 11313 som är öppet dygnet runt eller läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida och hos 1177 Västra Götaland. Använd god hygien för att skydda dig och närstående, läs mer här.

Här finns information och förhållningsregler för dig som testats positiv för Covid-19.

Provtagning Covid-19: Du som har symtom av misstänkt Covid-19 infektion och är så lindrigt sjuk att du inte behöver söka sjukvård kan nu testa dig om du har Covid-19, boka tid online här. Provtagning sker på Hängpilsgatan 3. Obs! Detta är inte ett antikroppstest som visar om du har haft sjukdomen tidigare eller är immun. Det lämpar sig därför bara för dig som har aktuella symtom. Vi provtar inte barn. Om du inte ser tider är de slut. Det läggs löpande upp nya tider för de kommande två dagarna. Välkommen åter. Tänk på att följa myndigheternas råd om isolering om du har symtom. 

Intyg

Vi utfärdar de flesta typer av intyg så som friskhetsintyg, körkortsintyg, adoptionsintyg med flera. Några av våra läkare kan också utfärda elektroniska sjöfolksintyg.

Sjukskrivning och andra intyg till Försäkringskassan ingår i sjukvård och täcks av din patientavgift. Övriga intyg bekostas inte med offentliga skattemedel utan betalas av dig som patient, eller ibland av ditt försäkringsbolag. Priserna kan variera mycket beroende på omfattning och eventuell provtagning, vissa intyg debiteras enligt timtaxa. Alla intyg debiteras efter taxa bestämd av Västra Götalandsregionen.

Boka gärna tid för intyg så slipper du vänta på vår Drop in.

Kontakta din mottagning för att boka en tid eller för att få rådgivning: Wästerläkarna Hängpilsgatan eller Wästerläkarna Redegatan.

Följande är aktuella priser 2018-01-01 på några av de vanligaste intygen:
P-tillstånd exkl undersökning 420 kr
Färdtjänstintyg 420 kr
Inställelse av resa (intyg till försäkringsbolag) 420 kr
Adoptionsintyg 1100 kr
Blodgruppering 475 kr
Sjöfolksintyg 1100 kr
(Med reservation för prisändringar)