Angående Coronavirusutbrottet:

Vi har öppet som vanligt men har infört kontroller vid entréerna för att undvika smittspridning på mottagningarna, ingen med luftvägssymtom eller oklar feber blir insläppt. Du som söker för andra åkommor kan känna dig trygg med att komma till oss.

Har du infektionssymtom ring oss först för rådgivning, vid behov kommer du få en bokad tid i särskilt avskilda lokaler.

Vi har också infört videobesök för dig som kan genomföra ditt besök vid video, kontakta oss för mer information.  

Tänk på att avboka ditt besök vid minsta infektionssymtom. Vid uteblivet besök utgår en avgift.

Vid BVC-besök ber vi att syskon stannar hemma för att minska risken för smitta. Undvik att ta med medföljare på besök om det inte är strikt nödvändigt.

Vid allmänna frågor om Covid-19, ring nationella informationsnumret 11313 som är öppet dygnet runt eller läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida och hos 1177 Västra Götaland. Använd god hygien för att skydda dig och närstående, läs mer här.

Här finns information och förhållningsregler för dig som testats positiv för Covid-19.

Provtagning Covid-19: Du som har symtom av misstänkt Covid-19 infektion och är så lindrigt sjuk att du inte behöver söka sjukvård kan nu testa dig om du har Covid-19, boka tid online här. Provtagning sker på Hängpilsgatan 3. Obs! Detta är inte ett antikroppstest som visar om du har haft sjukdomen tidigare eller är immun. Det lämpar sig därför bara för dig som har aktuella symtom. Vi provtar inte barn. Om du inte ser tider är de slut. Det läggs löpande upp nya tider för de kommande två dagarna. Välkommen åter. Tänk på att följa myndigheternas råd om isolering om du har symtom. 

Hälsoundersökning

IMG_8245x_400b

Wästerhälsan tillhandahåller hälsoundersökningar till företag och privatpersoner.
Du behöver inte vara listad på Wästerläkarna för att boka tid för hälsoundersökning hos oss.

Hälsoundersökningen är till för personer som känner sig friska men vill göra en kontroll av medicinska riskfaktorer kopplade till hälsan. En tidig upptäckt kan ge möjlighet att förebygga sjukdom och ohälsa. Hälsoundersökningen är inte till för utredning av sjukdomssymtom, om du har symtom på sjukdom skall du istället boka tid till din vårdcentral.

Kontakta din mottagning för att boka en tid eller för att få rådgivning: Wästerläkarna Hängpilsgatan eller Wästerläkarna Redegatan.

Hur går hälsoundersökningen till?

Några dagar innan själva hälsoundersökningen kommer Du till vårt laboratorium för provtagning. Vid själva hälsoundersökningen träffar Du först en sjuksköterska som bland annat kontrollerar blodtryck och tar EKG. Du får därefter fylla i ett formulär med frågor kring din hälsa och hälsorisker. Därefter träffar du läkaren för samtal och undersökning. Besöket tar ca en timme.

Vad ingår i hälsoundersökningen?IMG_8038x_sml

Laboratorieprover: Hb (blodvärde), sänka (inflammationsmått), HbA1c (långtidssocker), ALAT (leverprov), kreatinin och kalium (njurfunktion), totalkolesterol, LDL och HDL (blodfetter)

Blodtryck och puls
EKG
Vikt, längd, midjemått och BMI
Minispirometri (enbart för tidigare eller nuvarande rökare)

Läkarbesök med kroppsundersökning, information om provsvar och testresultat samt vid behov råd om livsstilsförändringar.

Vad kostar det?

Hälsoundersökning 1 900 kr
Tillägg:
PSA-prov (blodprov för screening av prostatacancer för män över 50 år), 300 kr
TSH o fritt T4 (blodprov för kontroll av ämnesomsättning), 300 kr
Audiometri (hörseltest), 500 kr

Vi kan fakturera kostnaden till företag eller privatperson.
Du kan också betala kontant eller med kort.
Hälsoundersökning är ej momsbelagt och ingår ej i högkostnadsskydd.