Läkarmottagning

Det ska vara lätt att komma till doktorn. Därför kan du söka läkare på Drop in när det passar dig och med de flesta ärenden. Du kan också välja att boka en tid till läkare.
Är du ny patient hos oss är du välkommen på Drop in först efter att du har varit på ett bokat nybesök. Vi kan dock inte förnya recept, sjukskrivning eller fortsätta utredning från annan vårdgivare (exv annan vårdcentral). Du måste då boka ett besök och låta en doktor läsa igenom dina gamla journaler innan besöket.

Drop in-mottagning

För öppettider – se högerspalten.

IMG_8197x_sml450bDrop in-mottagningen är till för dig som vill komma till doktorn utan att boka tid. Du kommer hit i första hand om du har en akut åkomma – till exempel infektion, sårskada eller akut smärta. Du kan också komma hit med ett ärende som inte är akut, till exempel för att förnya dina recept eller få hjälp med symtom som pågått en tid.

Vid allvarliga symtom såsom svåra bröst- eller magsmärtor, eller vid misstanke om benbrott så ska du givetvis åka direkt till sjukhus eller ringa 112. Om du är osäker kan du ringa Sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177 dygnet runt.

Väntetiden på Drop in kan variera. Du ser ungefär hur många som väntar just nu via ”väntometern” överst till höger på sidan. Efterfrågan styr hur många läkare som tjänstgör på Drop in. Medan du väntar bjuder vi på kaffe/the/choklad och tidningar. Kring lunchtid klockan 11-14 är det ofta välbesökt på Drop in. Tänk på att komma i god tid (före klockan 11) för störst chans att hinna träffa läkare innan vi stänger för lunch. Ibland kan vi på grund av oväntad sjukdom i personal behöva begränsa mängden patienter vi tar in, du kan du få erbjudande om att först prata med en sjuksköterska som bedömer dina besvär.

Tidsbokat besök

Om du har en känd/kronisk sjukdom är det oftast bättre att boka en tid till din egen doktor. Ring då våra sköterskor på telefon 031-29 90 70 för att boka en läkartid.
Vill du göra en hälsoundersökning ska de förbokas.

När vi har stängt

Om du blir akut sjuk kväll/helg/helgdag och inte kan vänta till nästa vardag – sök Alléjouren, men tänk på att det är bättre att vända sig till oss i första hand, för att få kontinuitet och uppföljning.

Nylistad

Observera att möjligheten att söka på Drop in-mottagningen är för våra listade patienter som varit på besök hos oss tidigare.

Vill du lista dig hos oss vill vi först träffa dig på ett bokat nybesök för att kunna ge dig bäst fortsatt vård, kontakta då mottagningen så får du hjälp med bokning.