Angående Coronavirusutbrottet:

Vi har öppet som vanligt men har infört kontroller vid entréerna för att undvika smittspridning på mottagningarna, ingen med luftvägssymtom eller oklar feber blir insläppt. Du som söker för andra åkommor kan känna dig trygg med att komma till oss. Har du infektionssymtom ring oss för bokning till separat lokal eller kanske videobesök. Tänk på att avboka ditt besök vid minsta infektionssymtom. Undvik att ta med medföljare på besök om det inte är strikt nödvändigt.

Provtagning coronavirus:

För mer information och bokning av tider för både pågående infektion och antikroppar – se denna sida. Vi kan tyvärr inte kan erbjuda fler PCR tider än de som syns via webbtidbokningen, nya tider läggs ut två dagar framåt fortlöpande. Vi är tacksamma om du bokar på nätet istället för at ringa då vi är hårt belastade i telefon. Provtagning av barn under 6 år bokas dock via telefon i mån av lediga tider.

Information om vaccination mot COVID-19 – vi startar inte fler vaccinationer av fas 4 from 2021-05-27:
Wästerläkarna kommer från och med nu inte att ge ytterligare dos 1 till allmänheten – det innebär att du får vända dig till någon av regionens upphandlade vaccinationsmottagningar. Du behöver inte lista dig på den mottagning du vaccineras på. Se denna sida hos VGR för fler mottagningar. För dig som fått besked att du inte får vaccinera dig hos upphandlad vaccinatör kontakta oss. 

För information kring vaccination och bokning se mer info på denna sida.

Personuppgiftsincident

Den 18:e juni fick vi information om ett intrång i det system, LabPortalen, som används för att registrera prover. Utifrån information erhållen 19:e-20:e juni framgår att intrånget innebar möjlighet till åtkomst till personuppgifter i systemet. Systemleverantören har tillsammans med ett säkerhetsbolag identifierat och åtgärdat den sårbarhet som gjorde att intrånget kunde ske. Systemet ska enligt leverantören därmed vara säkrat igen.

Det är konstaterat att inga uppgifter i systemet har raderats eller ändrats. Det bedöms vidare som mycket låg risk för att personuppgifter blivit röjda.

Vi ser allvarligt på händelsen. Det är en självklarhet att man som patient ska kunna känna sig trygg med att de personuppgifter som finns i systemen hanteras på ett säkert sätt. Händelsen har anmälts till Integritetsskyddsmyndigheten.

Vid frågor, kontakta oss på chef@wasterlakarna.se.