Äldrevårdcentral 70+

IMG_8260x_400bVi erbjuder våra äldre patienter primärvård med plus i kanten.

Sedan 2012 har Wästerläkarna förbättrat vården för våra äldre genom en speciell äldrevårdcentral – ”Wästerläkarna 70+”
Syftet är i första hand att förbättra vårdkvalitet och samverkan i vårdkedjan kring de äldre. Vi har läkare med specialistkompetens i geriatrik – ålderdomens sjukdomar. Likaså äldresköterskor som fungerar som samordnare med patientens samtliga behov av vård och omsorg i fokus. Alla våra listade som är 70 år eller äldre kan välja om de vill gå på äldrevårdcentralen eller på vårdcentralen. Våra läkare arbetar på båda ställen.
Äldrevårdcentralens tre fundament är vårdfokus, samverkan och hälsovård.

Vi erbjuder bra lokaler där det är lätt att parkera eller att komma med färdtjänst.  Hembesök är en självklarhet när det behövs (dock enbart i vårt närområde). Vi erbjuder fast läkarkontakt och särskild kompetens för den åldrande människans sjukdomar. Vi bjuder på kaffe och kaka när färdtjänsten dröjer.
På äldrevårdcentralen finns läkare, distriktssköterska, äldresköterska, diabetessköterska, medicinsk fotvård och provtagning. Våra äldresköterskor är ”spindeln” i det komplicerade kontaktnät som de mest sjuka äldre ofta hamnar i. De kan vara den sammanhållande länken i vårdkedjan när det behövs.

Vi har möjlighet att erbjuda samverkan och planeringsmöten. Syftet är att tillsammans ta ett helhetsgrepp om patientens behov av vård och omsorg.

Om du vill läsa mer om vård och hälsa för seniorer rekommenderar vi följande länk: 1177 Vårdguiden Senior.

Logo vinnare Välfärdsförnyare
Under Stora Samhällsgalan 2015 korades Wästerläkarna 70+ till årets välfärdsförnyare! Läs mer på
Dagens Samhälle.